13 ways TO improve YOUR travel writing

Last Updated: 10/15/20 | October 15th, 2020

To me, the crux of all online endeavors is good writing. With so many blogs out there, if you can’t write engaging stories, you’ll never get anywhere! So today, I want to introduce one of my favorite travel writers, David Farley, who is going to share his writing tips for fellow bloggers and writers out there!

I always thought that once I started writing for glossy travel magazines, I could relax a bit because I’d “made it.”

Hayır!

Then I thought that once I began penning pieces for the new York Times, I could say I was successful.

Değil. At. Herşey.

OK, maybe when I had a book out, published by a major publishing house, things would get a bit easier for me. Keşke!

Writers, in some ways, are a sorry lot. rarely do they ever look at something and say “perfect!” maybe for a moment — but give a writer a day and he or she will come back to that same article and find dozens of mistakes. writing is a craft you never perfect.

We’re always striving to be better. Creatives tend to be perfectionists. writing requires you to keep learning and improving.

But that’s good because that drive makes writers improve their work. and only through practice and effort do we end up with the Hemingways, Brysons, Gilberts, and Kings of the world.

If you’re a travel blogger, you probably started off not as a writer with a journalism background but as a traveler looking to share your experience. You probably didn’t have any formal training or someone to peer over your shoulder and give you advice.

So today I wanted to share some tips to help you improve your travel writing or blogging. because the world always needs good writers — and good writing helps get your story heard more!

These tips, if followed, will better your writing and make a huge difference in the reach of your writing!

1. Read

This is number one. because whenever a budding writer asks me how they can improve, it’s my first piece of advice. read good writing. absorb it. let it sink into your soul. When I was first starting out, I was sick one weekend, so I spent three days lying in bed reading every page of that year’s best American travel writing anthology. After I finished, I opened up my laptop and started writing for the first time in days. What came out surprised me: it was the highest-quality writing I’d done to date. and it was all because I was absorbed in good writing and it filtered through me back onto the page in my own writing.

(Matt says: Here’s a collection of some of my favorite travel books that can inspire you. I also have a monthly book club you can join!)

2. Do it for love

Maya Angelou wrote, “You can only become truly accomplished at something you love.” Don’t get into travel writing for the money — after all, that would be totally unrealistic. and please don’t gravitate to the genre because you want free trips and hotel rooms. “Instead,” Ms. Angelou added, “do [it] so well that people can’t take their eyes off of you.” Or, in other words, strive to become such a good writer that the editors of all the publications you have been dreaming to write for can’t ignore you anymore.

3. Don’t be attached to linear writing

You need not compose a piece from beginning to middle to end. sometimes that’s not the ideal structure of the story. Sure, maybe you’ve already figured that out. but if not, it’s ok to just get a few scenes and paragraphs of exposition down “on paper.” then you can step back and take a look at the bigger picture and rearrange what you have, figuring out the best way to tell the story.

4. tap into your own sense of motivation and drive

The students of mine at new York university who have been most successful were not always the most talented in the class. but they were the most driven. They’d read enough quality writing and thought about it — understanding what made it so wonderful — that there was just something about writing that they got. They weren’t born with that understanding, but ambition drove them to seek out better writing and then to think about it, to analyze what made it good (or not so good).

Drive also inspires future successful writers to go out on a limb, to render themselves vulnerable, by reaching out to more accomplished writers to ask for advice, or by introducing themselves to editors at events or conferences. Don’t be shy! Standing in the corner quietly won’t get you as far as putting your hand out to introduce yourself will.

5. try to figure out what gets your mind and writing flowing

Let me explain: I can sit down at my laptop and stare at a blank Word document for hours, not sure how to start a story or what to write about. then I’ll respond to an email from a friend who wants to know about the trip I’m trying to write about. I’ll write a long email with cool and interesting anecdotes about my experience and include some analysis of the place and culture. and then I’ll realize: I can just cuT ve son üç saat boyunca baktığım boş kelime doktoruna yapıştırın!

Yayınladığım makalelerimin birçoğu, başlangıçta arkadaşlara e -postaların bir parçası olarak yazılan metin blokları var. “E-posta hilesi” herkes için işe yaramayabilir, ancak geri kalanınız için kaçınılmaz olarak bir hile var-bir arkadaşınızla konuşmak veya günlüğünüzde serbestçe ilişkilendirme.

6. Hikaye anlatımının tüm yönlerini anlayın

İki tür seyahat yazımı vardır: ticari ve kişisel deneme (veya anı). Ticari seyahat yazısında, hikayenin çeşitli kısımlarını bilginizin gerçek bir yönü haline getirmelisiniz: bir Lede yazmanın yollarından fındık grafiğine, sahnelere, açıklamaya ve sonuçlara. Anı ve kişisel makaleler için, yazma ellerinizin arkası gibi anlatı yayının ne anlama geldiğini bilin. Kurgusal olmayan (ve seyahat) makaleleri okurken yazmaya – bir yazar gibi okumaya – dikkat ederek bu şeyleri sezgisel bir şekilde anlamaya yardımcı olur.

Hızlı not: Yazınızı geliştirmek istiyorsanız, David ve ben ayrıntılı bir seyahat yazma kursu oluşturduk. Video dersleri ve yapısız hikayeler aracılığıyla David’in NYU ve Columbia’da öğrettiği kursu alacaksınız – ancak fiyatsız. Aylık çağrıların yanı sıra yazılarınızla ilgili düzenlemeler ve geri bildirimlerle birlikte gelir! İlgileniyorsanız, daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın.

7. İlk taslağınızın bok olup olmadığını vurgulamayın

Ernest Hemingway, “Her şeyin ilk taslağı bok.” Dedi. Ve şaka yapmıyordu. Bunu kişisel bir makale veya seyahat anıları yazarken doğru buluyorum. Yazıyorum ve yazıyorum ve yazıyorum ve kağıda ne koyduğumdan tam olarak emin değilim.

Bunun anlamı nedir? Kendime soruyorum.

Bunu neden yapıyorum?

Ama burada sabır ortaya çıkıyor: Sonunda, bulutlar, göklerden gelen meşhur güneş ışığı bilgisayar monitörlerimizde parlıyor ve hepsini görüyoruz: Sonunda ne yazdığımızı ve nasıl yapılacağını anlıyoruz En iyisi bu hikayeyi anlat. Bazen sihir gibi olur.

Ve bir kerede değil: bazen bir yapboz bir araya getirmek gibi. Ama bahsettiğim gibi, sabır anahtardır, çünkü ilahi büyünün ne zaman etkinleştirileceğini asla bilemeyiz. Ama yeterince uzun otur ve olacak, sana söz veriyorum. (Hemingway’in diğer yazma tavsiyelerini alırken dikkatli olun: “Sarhoş yaz, düzenle.”)

8. Bildiklerinizi yazın

Yazar Neil Gaiman, “Sadece sizin söyleyebileceğiniz hikayeleri anlatmaya başlayın,” dedi yazar Neil Gaiman, “çünkü sizden her zaman daha iyi yazarlar olacak ve her zaman sizden daha akıllı yazarlar olacak. Her zaman bunu yapmak ya da bunu yapmakta çok daha iyi insanlar olacak – ama sen tek sensin. ”

9. Bir taslakla işiniz bittiğinde, yüksek sesle okuyun

Tercihen, yazdırın ve yüksek sesle okuyun. Bu, parçanın nasıl ses çıkardığını daha iyi duymanıza izin verecek ve kabul edilemez segues ve tıknaz cümleler veya ifadeler size daha belirgin bir şekilde atlayacaktır.

Daha uzun hikayeler veya kitaplar için, hikayenizi yazdırmak ve eski moda şekilde düzenlemek de iyi olabilir. Bu şekilde hikayeyi kağıt ve okuyucu olarak görüyorsunuz. Bunu yaptığınızda çok daha fazla hata ve hata alabilirsiniz.

10. Her zaman yazınıza başka bir göz seti alın

Tüm yazarlar hata yaparken, onları editör olmadan tespit etmek daha zordur. Editörler çok önemlidir, ancak mutlaka resmi eğitimi olan biri olmak zorunda değildir. Bir kopyacıyı işe almak her zaman harika olsa da, bir arkadaşınızın blogunuzu veya hikayenizi okumasını sağlamak da aynı derecede iyi olabilir. Ormanı her zaman ağaçlardan görmezsiniz ve başka bir göz setine sahip olmak yazma sürecine çok önemlidir.

Matt diyor ki: Seyahat hakkında bilmeyen birinin taslaklarımı okumasını seviyorum. Blog yayınlarımı okuyan çok seyahat etmeyen bir arkadaşım var çünkü atlamış olabileceğim önemli ayrıntıları eklediğimden emin olmama yardımcı oluyor. Bir şey konusunda uzman olduğunuzda, genellikle aklınızdaki boşlukları doldurursunuz. A’dan C’ye otomatik olarak gidersiniz; B Adımı bilinçaltı olur. Adımları bilmeyen birini almak, gönderinizdeki her şeyi açıklamanıza ve okuyucularınızı devam ettirmeyin, “Ha?”

11. Kendini düzenlemeyi öğrenin

Burası birçok insanın yanlış gittiği yerdir. They write, they read it over, they post. and then feel embarrassed as they say, “Oh, man, I can’t believe I missed that typo.” You don’t need to be a master editor, but if you follow a few principles, it will go a long way: First, write something and let it sit for a few days before editing.

After your first round of edits, repeat the process. get another set of eyes on it. print out a checklist of grammar rules to go through as you edit.

As you review your work, say to yourself, “Did I do this? Bunu yaptım mı?” If you follow a cheat sheet, you’ll catch most of your mistakes and end up with a much better final product!

12. improve your endings

The two most important parts of any article or blog post are the beginning and the end. Endings matter more than you think. They are the last thing people remember about your story. This is where you can really hit home your point and leave the reader captivated. An average story can be saved by a solid ending. spend some time working on a conclusion that connects the dots and leads to some sort of resolution.

All stories need an ending. think of your favorite stories – and your least favorite ones. The ones with the great endings are probably the ones you remember the most.

13. aim for progress, not perfection

All too often, I hear from students that they don’t want to hit publish on a post or submit a piece because it’s not perfect. They want to keep tinkering, keep editing. While you definitely want to make sure your work is the best it can be, at the end of the day, perfection is the enemy of progress. If you keep waiting for every single word to be perfect you’ll be editing forever.

When it comes to blog posts, learn to accept good enough. hit publish when it’s good enough.

Don’t wait for perfection because it rarely comes. accept your best, and move on. Otherwise, you’ll be tinkering and editing until the cows come home and you’ll never get anywhere.

Writing is a craft. O zaman alır. It takes practice. aim for progress, not perfection.

***
Writing is an art form. It takes a lot of practice. When you’re a blogger out on your own, it can be harder to improve your work, because you don’t have an experienced voice giving you tips and advice and pushing you to be better. If you don’t take it upon yourself to be better, you never will be. However, even if you aren’t blessed to work under an editor, these 13 tips can help you improve your writing today and become a much better blogger, writing stories people want to read!

David Farley has been writing about travel, food, and culture for over twenty years. His work has appeared in AFAR magazine, the new York Times, the Washington Post, Condé Nast Traveler, among other publications. He has lived in Prague, Paris, Rome, and now new York City. He is the author of An Irreverent Curiosity and was a host for national Geographic.

SELAM! If you’re looking for even more, David and I created a detailed travel writing course to help take your writing to the next level. through video lectures and examples of edited and deconstructed stories, you’ll learn how to improve your writing as well as get:

Monthly calls with David

Edits and feedback on your writing

Sample pitch templates

Sample book proposals

A private Facebook group where we share job opportunities.

İlgileniyorsanız, daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın.

Seyahatinizi rezerve edin: lojistik ipuçları ve püf noktaları
Book Your Flight
Skyscanner kullanarak ucuz bir uçuş bulun. Bu benim en sevdiğim arama motoru çünkü dünyanın dört bir yanındaki web sitelerini ve havayollarını arıyor, böylece her zaman hiçbir taş kalmadığını biliyorsunuz.

Book Your Accommodation
You can book your hostel with Hostelworld. Bir pansiyon dışında bir yerde kalmak istiyorsanız, konukevleri ve oteller için en ucuz fiyatları sürekli olarak iade ettikleri için Booking.com’u kullanın.

Seyahat sigortasını unutma
Seyahat sigortası sizi hastalık, yaralanma, hırsızlık ve iptallere karşı koruyacaktır. Her şeyin ters gitmesi durumunda kapsamlı bir koruma. Geçmişte birçok kez kullanmak zorunda olduğum için asla onsuz bir yolculuğa çıkmam. En iyi hizmeti ve değeri sunan en sevdiğim şirketler:

Güvenlik Wing (herkes için en iyisi)

Seyahatimi sigortalayın (70’in üzerinde olanlar için)

Medjet (ek tahliye kapsamı için)

Seyahatinizi rezerve etmeye hazır mısınız?
Seyahat ederken en iyi şirketler için kaynak sayfama göz atın. Seyahat ederken kullandığım her şeyi listeliyorum. Onlar sınıfın en iyisidir ve seyahatinizde bunları kullanarak yanlış gidemezsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post